סיוע של עמותות לנפגעי ביטוח
ביטוח לאומי הנו מוסד ממשלתי המספק לאזרחי ישראל, בין השאר, קצבה חודשית ופיצוי במקרים של פגיעה ונכות הנגרמות תחת נסיבות שמצדיקות תביעת פיצויים. אולם, לא אחת דרכם של הנפגעים לקבל את הקצבה לה הם זכאים רצופת קשיים ומהמורות.
סיוע לנפגעי ביטוח ניתן לקבל בפנייה אל עמותות הפועלות בתחום, או אל עורכי דין המייצגים לקוחות גם בתביעות פיצויים נגד חברות ביטוח בריאות, או ביטוח רכב.
כיום, נפגעי תאונות דרכים, או תאונות עבודה לדוגמא, יכולים לפנות אל המל"ל ולתבוע פיצוי וקצבה חודשית בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו להם. ניתן להגיש תביעה זו בסיוע של עורכי דין או בלעדיו, כך או אחרת הדיון בה אינו מתקיים בבית משפט אלא במסגרת וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי.
מידע לנפגעים המעוניינים לתבוע פיצוי
פיצויים לנפגעי תאונות עבודה – אם נפגעת עקב תאונת עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה תוכל לפנות אל ביטוח לאומי ולבקש פיצוי. יהיה עליך להציג את מגבלותיך הגופניות ואת הרישומים הרפואיים המעידים עליהן וכל אלו ייבחנו על ידי וועדה רפואית.
אם אחוזי הנכות שייקבעו על ידה הנם פחותים מ – 5% אינך זכאי לפיצוי. אם מדובר בנכות ששיעורה 5% - 19% יוענק פיצוי חד פעמי ואם נכותך עולה על 20% תשולם לך קצבה חודשית מטעם ביטוח לאומי.
התנהלות מול וועדות רפואיות של ביטוח לאומי:
- חשוב לוודא בהגיעך אל הוועדה כי ברשותך כל המסמכים הרפואיים שיש להציג בפניה.
- חישבו מראש מה ברצונכם לומר, מדובר בתהליך קצר ורצוי לתכנן את דבריכם ולומר אותם בקצרה ואופן ברור.
- ניתן להכין תקציר של כל הדברים שברצונכם לציין בפני הוועדה (הוצאות רפואיות, מגבלות וכיו"ב) בכדי לא לשכוח דבר.
- לפני החתימה על הפרוטוקול קראו וודאו כי כל תלונותיכם נרשמו בצורה מדויקת.
- מומלץ להתייעץ עם עורכי דין לפני הוועדה.
גמלת נכים נזקקים
על פי תקנות המוסד לביטוח לאומי, במקרים בהם נקבעת לאדם נכות זמנית ונכותו מונעת ממנו השתכרות והשתלבות בשוק העבודה – יוכל לבקש הכרה בו כ"נכה נזקק". בקשתו תעלה לדיון בוועדה ואם תאושר – תקבע לו נכות זמנית של 100% למשך 4 חודשים לכל היותר.
נכות זו תזכה אותו בקצבה חודשים מטעם ביטוח לאומי הקצבה תהיה בסך 75% משכרו.
מטרתה של תקנה זו היא לאפשר פיתרון עבור עובדים שנכותם האובייקטיבית אינה גבוהה מספיק בכדי לזכותם בפיצוי או קצבה חודשית, אך מאידך מצבם הגופני אינו מאפשר להם בתקופה שאחרי האירוע בו נגרם הנזק לעבוד ולהתפרנס.
למרבה הצער, המל"ל הוא גוף שפנייה אליו כרוכה במסכת בירוקרטיה, אשר מרבית האנשים אינם בקיאים בה ואינם יודעים להתמודד במצב זה ביעילות. מומלץ להיעזר בשירותים של עמותות הפועלות בתחום ולהתייעץ עם עורכי דין.
תביעות מול חברות ביטוח רכב או ביטוח בריאות
גם מול גופים מבטחים פרטיים, להם שילמתם ממיטב כספכם מידי חודש עבור פוליסה האמורה להיות המוצא שלכם בעת צרה - לפעמים הדרך לקבלת הפיצוי לו הנכם זכאים כלל לא פשוטה.
נפגעים רבים מגלים בעת צרה כי החברות המבטחות לא ממהרות לשלם להם את כספי הפיצוי ובהיעדר סיוע הם נותרים לעמוד מול שוקת שבורה.
ניתן לפנות אל עורכי דין העוסקים בתחומים רלוונטיים ולהגיש תביעות נגד החברות המבטחות, במרבית המקרים מדובר בתביעותיהם של נפגעי תאונות דרכים נגד חברות ביטוח רכב. כמו כן, ניתן לפנות אל עמותות וארגוני סיוע הפועלים בתחום זה.