להביא ילד לעולם, אינו דבר של מה בכך ולעיתים מדובר בתהליך רצוף קשיים. לחצו כאן למידע על ארגונים המציעים סיוע בתחום...
הריון ולידה - ארגוני סיוע לנשים בהריון
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

הריון, לידה והיום שאחרי...

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

סיוע לנשים בהריון - ארגונים ועמותות

תקופת ההריון והלידה עצמה מהוות חוויה משמעותית בחייה של כל אשה. המעבר לסטטוס של הורות טומן בחובו חששות, מתח ותחושה של אחריות רבה לצד התרגשות וציפיה לקראת הבאות. אל השינויים הפיזיולוגיים וההורמונליים, המאפיינים את תקופת ההריון מתלוות חרדות הקשורות בהתפתחותו התקינה של העובר, תוצאותיהן של הבדיקות השונות ומעקב אחר שלומו ובריאותו של היילוד.

חוסר הוודאות לגבי תהליך הלידה עצמו - כיצד יתפתח? האם יהיה כרוך בכאב או בסיבוכים? מטריד את מנוחתה של האישה ההרה, והחששות הולכים ומתגברים בשליש השלישי להריון. בתקופת ההריון מתעוררות אצל האם העתידית גם שאלות בדבר מסוגלותה ההורית ותהיות לגבי התהפוכות שיעבור הקשר הזוגי עם הרחבת הקן המשפחתי. 

במצבים של הריון בסיכון גבוה, מסיבות רפואיות שונות, או בהריון מרובה עוברים (תאומים ומעלה), אשר מצריכים מעקב והשגחה קפדניים, מתמודדת האשה ההרה פרט עם שמירה על ההריון גם עם מתח וחשש רב הנלווים לסיטואציה.

מצבים אחרים המערבים התמודדות עם היבטים רגשיים הינם של הריון בלתי רצוי או בלתי מתוכנן, אובדן הריון וכן לידה מוקדמת ופגות.

קורסי הכנה ללידה, המתקיימים בבתי החולים, באופן פרטי או בסבסוד קופות החולים, מהווים מסגרת להכשרת הזוג לקראת תפקיד ההורות, מקום מפגש עם זוגות אחרים המצויים בתקופת הריון ופורום לקבלת מענה על שאלות והפגת החששות הטבעיים.

לפני הכניסה להריון

נשים המבקשות להביא לעולם את ילדן הראשון מתמודדות בשלב זה עם השאלה הבסיסית - "האם אצליח להיכנס להריון ולהפוך לאם"? חלק מהזוגות מתקשים להשיג הריון, ובסיום שנה של נסיונות ספונטניים מאובחנים כבעלי בעיות פוריות ומופנים לבירור מקיף והתאמת טיפול.

במקרים כאלה, הלחץ בו מצוי הזוג והחששות מפני תהליך ארוך ומתיש של טיפולי פוריות, עשויים להוות גורמים מעכבים בכניסה להריון. לאלה מתווספים גם  הלחץ הסביבתי מצד משפחה וחברים, תופעות לוואי של נטילת תכשירים הורמונליים והתמודדות זוגית עם הסיטואציה המורכבת.

מגוון פורומים ברשת האינטרנט מאפשרים כיום לזוגות העוברים טיפולי פוריות להחליף מידע, להתייעץ ולהפיג את החששות וחוסר הוודאות. כמו כן, ישנן עמותות שונות בתחום בריאות האשה, שיוכלו לסייע ולייעץ.

בשלב זה של תכנון ההריון מבצעים זוגות רבים בדיקות סקר גנטיות, כאשר במידה ותוצאותיהן מצביעות על בעיה כלשהי מופנה הזוג לקבלת ייעוץ גנטי מקיף.

במהלך ההריון

תקופת ההריון רצופה בשינויים פיזיולוגיים והורמונליים המתחוללים בגופה של האשה לצד חששות מתהליך ההריון וחווית הלידה. נשים רבות מוצאות מענה למגוון שאלות וחיבוטים המתעוררים אצלן במהלך ההריון באתרי האינטרנט השונים.

ברשת קיימים מספר פורטלים מרכזיים, אשר עוסקים בהריון ולידה על היבטיהם המגוונים, לדוגמא:

דולה (doula) - הפורטל הישראלי להריון, לידה והורות ומאמי (mamy) - המספק מידע מקיף בנושאי הריון, לידה, הורות ופוריות ומציע מאגר מומחים ובעלי מקצוע בתחום.

כמו כן קיימים פורומים אינטרנטיים, המנוהלים בהתנדבות על ידי עמותות או ארגונים פרטיים העוסקים בתחומי הכנה לקראת הלידה, בחירת שיטת הלידה (בבית חולים, בבית, באופן טבעי) ופורומים המספקים מידע ומענה לשאלות בנושאי הורות וזוגיות, הנקה, התפתחות התינוק, ברית מילה ובריאות האם והעובר.

בהריונות מרובי עוברים (תאומים ומעלה) נדרשים ההורים להתמודד לעיתים עם ההחלטה הלא פשוטה בדבר ביצוע פעולה של דילול עוברים, בכדי לשמור על בריאות האם ולהגן על שלומם של העוברים הנותרים.

הריונות אלה נחשבים מטיבם להריונות בסיכון גבוה, המצריכים שמירה קפדנית, מעקב והשגחה. גם לקבוצה זו של הורים קיימים מגוון פורומים באינטרנט לתמיכה, החלפת דעות והתייעצות.

לזוגות אשר חוו אובדן הריון מוצעת תמיכה רבה בקבוצות חברתיות ופורומים באינטרנט העוסקים בכך, בהנחיית אנשי מקצוע וליווי פסיכולוגי, כמו גם בארגונים דוגמת סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) או ער"ן (עזרה ראשונה נפשית בטלפון) - ארגונים התנדבותיים אשר מציעים עידוד ותמיכה בדרך של שיחות טלפוניות או צ'טים באינטרנט.

עמותת ש.י.ל.ה (שירותי ייעוץ להריון ומניעה) הינה ארגון התנדבותי הפועל ללא כוונת רווח במטרה לעודד שימוש באמצעי מניעה וקיום יחסי מין מוגנים. הארגון מסייע לנערות אשר נכנסו להריון לא מתוכנן ומדריך אותן בתהליך של הפסקת הריון המוסדר החוק. 

לאחר הלידה

פגות
מקרים של לידה מוקדמת מזמנים להורים הטריים התמודדות עם מצב רפואי של פגות, המצריך שהייה בפגיה והמשך טיפול קפדני בתינוק לאחר השחרור מבית החולים. עמותת לה"ב (למען הפגים בישראל) פועלת בהתנדבות להגברת המודעות לפגים וצורכיהם הייחודיים ומשמשת אוזן קשבת להורים של תינוקות אשר נולדו פגים.

העמותה מספקת מידע רב הן לגבי תקופת השהות בפגיה והן לאחר השחרור הביתה, יוזמת רכישה מרוכזת של ציוד ומכשור לפגיות, השגת תרופות מיוחדות לפגים והוזלת עלויותיהן ומקדמת חקיקה מיטיבה בתחום. העמותה משמשת גם מקום מפגש וירטואלי והחלפת דעות להורי הפגים ומהווה כתובת לתלונות ופניות מטעמם.

תאומים ושלישיות
עבור הורים שחוו הריונות מרובי עוברים הוקמה עמותת תאומים ושלישיות, אשר פועלת בהתנדבות ומספקת מידע רב אודות החוויה הייחודית של גידול תאומים, שלישיות ואף למעלה מכך, מציעה תמיכה וסיוע חומרי בדרך של החלפת והשאלת ציוד בין משפחות ומהווה כתובת לשאלות וחיבוטים.

משפחות חד הוריות
למען משפחות חד הוריות הוקמו באופן וולונטרי הפורטל והרשת החברתית הל"ב (הורים לבד-ביחד), אשר מהווים כתובת עבור משפחות של אם או אב יחידנים. ארגון זה מאפשר קבלת מידע בתחומים משפטיים ותעסוקתיים, מענה לשאלות והתייעצות בנושאים מקצועיים, לצד רקימת קשרים עם הורים אחרים במצב דומה.

הנקה
בתחום של ייעוץ והכוונה בנושא הנקה פועלים בישראל מספר ארגונים, שהמוביל בהם הוא ליגת לה לצ'ה הותיקה, אשר מדריכה אמהות טריות ומלמדת אותן עקרונות של הנקה נכונה. ההדרכות ניתנות בבית החולים משגב לדך בירושלים או בבתים פרטיים של מדריכות ברחבי הארץ.

לחץ למידע נוסף: דיכאון אחרי לידה

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
זכויות אם חד הורית בישראל - מידע שאלות ותשובות - אם חד הורית - דעי את זכויותייך!
תרומת מח עצם - גם את/ה יכול להציל חיים! - על ידי תרומת מח עצם למאגר הארצי, גם אני ואת יכולים להציל חיים בעתיד!
תזונה נכונה - דרך בריאה לאורח חיים טוב יותר! - הרגלי תזונה נכונה ובריאה יכולים לשפר את איכות החיים שלך!
עמותת ניצן - כאן תוכלו לקרוא על העמותה הגדולה והמצליחה שעוסקת בסיוע לילדים עם לקויות למידה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
1. עמותה למען ילדים עים מומי לב.
שלום שמי עמי ואני עומד מזה שנתיים בראש עמותה הפועלת למען ילדים עם מומי לב ומשפחותיהם. כל חברי העמותה הם הורים לילדים בעלי מומי לב. לכן אנחנו נוכל לדבר איתכם בגובה העיניים. איננו רופאים אבל הידע שצברנו הוא גדול,ידע בהתמודדות,לספר לכם לקראת מה אתם הולכים,לחבר בינכם לבין הורים לילדים בעלי אותם מומים,לחבר בינכם לבין מיטב הרופאים שיש היום בארץ וכ"ו. נשמח אם תבקרו באתר שלנו שכתובתו- www.sha4.info תודה
סגור
הוסף תגובה

עמי נחום ברבר 01/07/2011 00:20
סגור



סגור