ארגון וראייטי ישראל, הפועל בשיתוף עם ארגון וראייטי העולמי, נוסד בשנת 1967 במטרה לסייע לילדים, ובני נוער בעלי צרכים מיוחדים מכלל האוכלוסייה. הארגון מסייע לילדים ולבני משפחותיהם במגוון דרכים, טיפולים רפואיים, טיפולים פארארפואיים כמו ריפוי ועיסוק, פיזיותרפיה וכו', רכישת עזרים שיקומיים וטיפוליים, כסאות גלגלים, מכשירי שמיעה, ועוד.
מרכז וראייטי ירושלים, הפועל בשיתוף עם וראייטי ישראל, ומשתייך לארגון העולמי פתח את שעריו בשנת 1994, ומאז פועל לקידום זכויותיהם של ילדים רגילים, וילדים בעלי צרכים מיוחדים, ומאחד תחת קורתו מסגרות טיפוליות שונות.
המרכז שם לו למטרה לסייע לילדים מכל מגזרי האוכלוסייה, ללא הבדלי דת גזע ומין, והוא עוזר לדתיים, חילוניים, ערבים ויהודים.
מימוש החזון החל בשנות השבעים, כאשר הוחלט על הקמת המרכז שיתמחה בסיוע לילדים, וייתן מענה מקצועי לצרכים שלהם. פרופ' אלכסנדר ראסל ז"ל, מנהל מחלקת הילדים בבית החולים הדסה, וממייסדי המרכז, גיבש בשיתוף עם ועדת מומחים את התשתית לתכניות הטיפול הייחוד , שיינתן בתחומים שונים.
חברי ארגון וראייטי ישראל, בשיתוף עיריית ירושלים, קרן ירושלים, ובית החולים הדסה, פעלו לקידום המרכז, וראש עיריית ירושלים דאז, מר טדי קולק ז"ל, הקצה את השטח הדרוש להקמת המרכז, באזור ירושלים המערבית, מול הכנסת ובית המשפט העליון.
במהלך שנת 1994 פתח מרכז וראייטי בירושלים את שעריו למען פעילותו המבורכת. ועדת מומחים שגוייסה לצורך העניין סייעה בפיתוח תוכניות טיפול הולמת. מי שעמד מאחרוי התשתית המקצועית והרעיונית הנו פרופ' אלכסנדר ראסל ז"ל, מנהל מחלקת ילדים בבית החולים הדסה בירושלים וממייסדי מרכז וראייטי ירושלים.
אותו פרופ' ראסל הנכבד חזה את הקמתו של המרכז, שיתמחה במתן טיפול ייחודי כוללני ומותאם לכל לקות בילדים ובני נוער. לצורך זה גיבש פרופ' ראסל תוכנית טיפולית ל-13 תחומים מובחנים, כשכל תחום יוחד ללקות שונה ונתן לה מענה ייחודי.
מרכז וראייטי ירושלים הוא מלכ"ר (מוסד ללא כוונות רווח), והמימון לפעילויות המתקיימות בו מתבסס על תרומות, ועל סיוע של ארגון "וראייטי" ישראל.
בשנת 2000 הרימו רבקה ויעקב נמרודי תרומה נכבדת שסייעה להשלמת בניית המרכז על שם בתם, רות נמרודי וייסברג ז"ל, שנהרגה בתאונה, והמרכז בירושלים מנציח את שמה.
בשנת 2005 התגייסה קרן גיידמאק לסיוע, ותרומותיה הנדיבות תומכות בפעילויות שונות של המרכז.
המטרות המרכזיות המנחות את פעילות המרכז הן שיפור רווחתם ואיכות חייהם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם, אבחון ואיתור לקויות פיזיות, התפתחותיות ומנטאליות, והקמה והפעלה של מגוון שירותים לטיפול באותן לקויות.
מטרות נוספות הן סיוע בהשתלבותם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים כבוגרים יצרנים בחברה, במקביל לקידום הסובלנות החברתית כלפיהם, הבטחת מיצוי הפוטנציאל ההתפתחותי של הילדים למען ישיגו עצמאות מרבית, הכשרת כוח אדם ומתן יעוץ והדרכה לבני המשפחה, תמיכה במחקר ופיתוח הידע הקיים בתחום התפתחות הילד.
המרכז בוחן כל פנייה שמגיעה אליו, ונציג של הארגון מגיע אל המשפחות על מנת לבדוק כיצד ניתן לסייע. מרכז וראייטי שימש, ומשמש, במשך שנות פעילותו כבית חם לכ – 10,000 ילדים בעלי צרכים מיוחדים, ובני משפחותיהם, והוא סייע להם במגוון דרכים.