אחת הבעיות הגדולות ביותר שרואה מדינת ישראל כמדינת היהודים היא בעית ההתבוללות. לאורך השנים חלה האטה וירידה בנישואי זוגות יהודים ובשנת אלפיים קמה לה יוזמה ברוכה של ממשלת ישראל והשר לשעבר יוסי ביילין, עם ארגונים ופילנתרופים יהודיים מכל העולם.
יוזמה זו נקראת "פרויקט תגלית" והוא התמצית של החוויה אותה עוברים כל באי הפרויקט לאורך עשר השנים האחרונות. מדובר בצעירים יהודים בעולם, בגילאים שנעים בין 18-26, המגיעים לישראל לסיור וטיול בישראל למשך 10 ימים.
יהדות, ציונות ותרבות ישראלית
במהלך עשרת הימים הללו מגיעים הצעירים לכל מיני מקומות בישראל ונפגשים עם סטודנטים וחיילים בני גילם, על מנת שיוכלו למצות את החוויה הישראלית במיטבה.
הסיורים כוללים אבני דרך בישראליות, כאמור. מדובר באתרים שתמציתם היא היהדות, ובהתאם, מסיירים הצעירים בכותל המערבי, העיר העתיקה וברחבי ירושלים.
מתוך רצון להתמקד בהקניית ערכים ציוניים יבקרו אורחי הפרויקט האתרים כמו יד ושם או בית התפוצות.
את הצד התרבותי מציגה העיר תל אביב ומקומות הבילוי שלה וכאשר אנו מתייחסים להווי התרבותי הישראלי והזכרון הקולקטיבי של המדינה ניכר כי המבקרים מגיעים אל אתרים כמו כנסת ישראל, כיכר רבין ועוד אתרים על הדרך.
השגרירים הטובים ביותר שלנו בקמפוסים בעולם
בסיכום של 2010, לאחר 10 שנים בהן הפרויקט מתקיים, הגיעו למדינת ישראל כמעט רבע מליון יהודים מ- 50 מדינות לערך וקיבלו את התמונה לגבי המציאות במדינת ישראל, על העבר שלה, ההווה וכמובן גם העתיד.
אחת המטרות הגדולות ביותר של הפרויקט הזה הוא יצירת "שגרירים טובים" בקמפוסים ברחבי העולם, תוך חפיפה עם פעילות עמותת הלל העולמית.
מרבית הצעירים שמגיעים לישראל במסגרת הפרויקט הם סטודנטים בהווה או בעתיד. לאחר הביקור בישראל מתחזק אצלם הקשר למדינת ישראל וליהדותם והם אלו שמייצגים את עמדותיה של מדינת ישראל בעימותים פוליטיים או בהיכרות ראשונית של סטודנטים שאינם יהודים עם סוגיות של יהדות במהלך שנות לימודים ארוכות בקמפוסים בעולם.
באופן זה מחזקים הצעירים את מערך יחסי הציבור של המדינה, אשר עבודה רבה לפניו לעיתים. השגרירים היהודיים שלנו במקומות הללו מגיעים ספוגי אידיאולוגיה ציונית ויהודית ומייצגים את המדינה בכבוד.
חלקם אף עושים מעשה ולאחר הסיור מחליטים כי הם רוצים לעלות לישראל ולחיות כאן כישראלים לכל דבר.
התרומה לענף התיירות הישראלי
את הפרויקט עצמו מממנים ממשלת ישראל ישראל ופילנתרופים יהודיים מן התפוצות. בנוסף לערך המוסף שיש לתגלית מבחינה אידיאולוגית, יש לפרויקט גם חשיבות כלכלית מאוד גדולה.
במהלך השנים ענף התיירות בישראל זכה לפופולריות, שהיתרגמה לפעילות כלכלית שמוערכת בכמליארד שקל. לאור התנאים הקשים ששררו בישראל בשנת 2000, תקופה שבה פרצה אינתיפאדאת אל-אקצה, הגיע ענף התיירות אל נקודת משבר.
בשלב זה החל הפרויקט להזרים כספים ולהמשיך להחזיק את הענף עם הראש מעל המים.
החל מן הטיסות לישראל, שמרביתן היו עם חברת אל על, דרך חברות האבטחה והאוטובוסים, ביחד עם ענף המלונאות וההדרכה - כולם הרוויחו מתגלית.
אחת התעודות שהפרויקט יכול לרשום לעצמו היא כמות נכבדת של בוגרי הפרויקט שמובילים את דעת הקהל ואת הצד הישראלי בדיונים שונים אודות ישראל בעולם ומוכיחים כי מבחינת הסברה - היד עוד נטויה.