תביעות פיצויים במקרים של רשלנות רפואית מוגשות על ידי המטופלים, כנגד הגורם הרפואי שהתנהלותו הייתה רשלנית וגרמה להם לנזק. למידע על סוגי נזקים בגינם ניתן לתבוע פיצוי, לחץ כאן...
תביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

חישוב פיצויים בתביעות רשלנות רפואית

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

מידע לנפגעי רשלנות רפואית

תביעות פיצויים במקרים של רשלנות רפואית מוגשות על ידי המטופלים, כנגד הגורם הרפואי שהתנהלותו הייתה רשלנית וגרמה להם לנזק.

גורם זה יכול להיות רופא משפחה, מנתח, רוקח, טכנאי רנטגן וכל גורם העוסק במקצועות תומכי רפואה. כמו כן, ניתן לתבוע את המוסד הרפואי בחסותו ניתן הטיפול הרשלני.

לאחר ביסוס כל הטענות בדבר מעשה הרשלנות, יש לבסס את הטענות בדבר קיום הנזק והקשר הסיבתי שבין התנהלות הנתבעים לבין היווצרותו. רק אז, ניתן יוכל בית המשפט להעריך את היקף הנזק ולקבוע פיצוי הולם.

ראשי נזק בגינם ניתן לתבוע פיצויים

בית המשפט בוחן את כל ראשי הנזק המועלים בתביעה ובכל אחד מהם קובע סכום פיצוי נפרד, כאשר הסכום הסופי מהווה חיבור של כל הסכומים הללו. לדוגמא, ניתן לטעון כי ראש נזק אחד הוא הפסדי שכר שנגרמו לתובע עקב הפגיעה בגופו.

ראש נזק אחר יכול להיות מגבלות תפקודיות, או פגיעה אסטטית וכיו"ב.

כמו כן, עשויה להתקיים חלוקה טכנית בין נזקי עבר, שנוצרו במהלך התקופה שחלה ממועד מעשה הרשלנות ועד לפתיחת תיק התביעה, לבין נזקים עתידיים שילוו את הנפגע בעתיד, או צפויים להיווצר בעקבות הרשלנות.

פיצויים בגין נזקי גוף

תביעות פיצויים בגין נזקי גוף נתמכות לרוב בחוות דעת רפואית הנערכת על ידי מומחה רפואי בתחום רלוונטי. בחוות דעתי, ידרג המומחה בין השאר את חומרת הנזק על פי אחוזי הנכות הקבועים בתקנות ביטוח לאומי. לכל פגיעה ניתן לקבוע אחוז נכות, אותו בית המשפט יתרגם לסכום פיצוי הולם.

בנוסף, יילקחו בחשבון פרמטרים שונים כמו גילו של התובע, כך לדוגמא, אם מדובר באדם צעיר והנכות היא קבועה ובלתי הפיכה – סביר שיאלץ לסבול ממנה שנים ארוכות מכפי שהיה סובל תובע מבוגר יותר, מה שעשוי להגדיל את גובה הפיצוי בגין נזק זה.

פיצויים בגין הפסד השתכרות

פיצויים בגין הפסדי השתכרות יחושבו בהתאם לשכר שהפסיד העובד בתקופה בה היה מנוע מלעבוד לאחר האירוע ובנוסף, הפסדי שכר הצפויים לו עקב הנזק שנגרם. בהיבט זה, יילקחו בחשבון נזקי גוף העתידים למנוע מהנפגע לשוב לעבודתו ולהרוויח את אותו השכר שהרוויח קודם לקרות האירוע.

הוצאות רפואיות, דיור, נסיעות ועזרת הזולת

הוצאות רפואיות – הוצאות כספיות בגין טיפולים רפואיים הנדרשים בעקבות הנזק, מכשור רפואי, תרופות, בדיקות מיוחדות ועוד. יש להציג בתביעה מסמכים המעידים על ההוצאות שהוצאו וכן, חישוב ההוצאות הכספיות שצפוי הנפגע להוציא בעתיד.

נסיעות – כספים שהוציא הנפגע על נסיעות לטיפולים רפואיים או בדיקות שנדרשו בעקבות הנזק שנגרם לו.

התאמת דיור – במקרים של נכות קשה עלולות להיווצר כל מיני מגבלות פיסיות שמונעות מהנפגע להמשיך ולהתגורר בתנאים בהם חיי קודם לאירוע הרשלנות. ניתן לתבוע פיצוי בגין עלויות התאמת הדיור לצרכיו החדשים.

עזרת הזולת
– אם נאלץ הנפגע להסתייע במטפלים, או בני משפחה שיסייעו לו בביצוע פעולות שונות הנדרשות ממנו ביום יום, כמו אכילה, רחצה וכיו"ב.

כאב וסבל
- סוג נוסף של נזק, השונה מקודמים בעיקר בשל הקושי להעריכו בכסף, הוא הכאב והסבל שנגרמו לנפגע. גם במקרה זה ניתן לראות בפסיקה כי ככל שגילו של הנפגע צעיר יותר ופגיעתו חמורה יותר – גובה הפיצוי עולה.

תביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית הנן תביעות מורכבות הדורשות סיוע משפטי על ידי עורכי דין המתמחים בתחום זה. מקצועיותו של עורך הדין תשפיע בצורה ניכרת על הצלחת תביעתכם וגובה הפיצוי לו תזכו.

למידע נוסף בקרו באתר המידע הגדול בישראל לנושאי רשלנות רפואית

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
דיאטה מסוכנת שלום הציבור ואחריות משרד הבריאות - מה ניתן לעשות במקרה של שימוש בדיאטה מסוכנת, הפוגעת בבריאות שלנו? משרד הבריאות אחראי לשלום הציבור בישראל בכל הנוגע לשיווק ומכירה של דיאטות...
רשלנות רפואית בשחרור מוקדם של מטופל - דוגמאות למקרי רשלנות רפואית עקב שחרור מוקדם מדי של מטופל מטיפול רפואי...
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור