עמותות וארגוני סיוע - איתור קרובי משפחה באמצעות מאגר בית התפוצות באינטרנט...
איתור קרובי משפחה באמצעות מאגר בית התפוצות
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

איתור קרובי משפחה - מאגר בית התפוצות

Hebrew
תאריך: 31/01/2010 20:59   

בית התפוצות משמש זה 32 שנים מוקד משיכה ליהודים מהארץ ומהעולם המבקשים להתחקות אחר ההסטוריה של העם היהודי ושל משפחתם. המוזיאון, הממוקם בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, מציג את קורותיהן של הקהילות היהודיות בגולה לאורך השנים, מסוף תקופת בית שני ועד היום. המבקרים במוזיאון נהנים מתצוגות אורקוליות מגוונות הפורשות בפניהם את השתלשלות המאורעות בצורה מרתקת ומגוונת.

בדצמבר 2009 עשה בית התפוצות צעד נוסף קדימה והוכיח כי הוא לא קופא על שמריו: המוזיאון חתם על הסכם מיוחד עם אתר MyHeritage.com, במטרה לשתף פעולה בהגדלת מאגר עצי המשפחה שלו. במסגרת שיתוף הפעולה בין הגופים, יכול כל אדם להזין את פרטי משפחתו במאגר של MyHeritage.com, ומשם יועברו פרטי העץ המשפחתי למאגר הגניאולוגי של בית התפוצות. בדרך זו יוכל כל מי שחפץ בכך לשמר את המידע על משפחתו, לצד אלפי עצי המשפחה שכבר מצויים במאגר.

אילן היוחסין היהודי

הגניאולוגיה (חקר אילן היוחסין) משמשת כלי מרכזי בבניית זהות יהודית, איתור קרובים וחיזוק הקשר בין יהודים ברחבי העולם.  MyHeritage.com מפעילה אתר גניאולוגי ענק המכיל 420 מיליון פרופילים של אנשים מרחבי העולם. באתר 9 מיליון עצי משפחה והוא פועל ב-36 שפות ומאפשר שיתוף מידע, תצלומים, מסמכים וקטעי וידאו בצורה נוחה. זהו אתר הגניאלוגיה הפופולרי ביותר בקרב ישראלים ובקרב יהודים בעולם והוא צפוי להעשיר את מאגרי המידע של בית התפוצות במיליוני פרטים ושמות.

השימוש בתוכנה של האתר נעשה ללא תשלום, כאשר הרווח הוא העברת הפרטים של העץ המשפחתי למרכז הגניאולוגיה של בית התפוצות, שם יזכו לחיי נצח. כל מי שבונה עץ רשאי להחליט איזה מידע לחשוף לציבור ואיזה מידע ברצונו להותיר חסוי. כך או כך, ההסטוריה המשפחתית שלו תישמר למען הדורות הבאים ותאפשר לצאצאיו לאתר את קרוביהם אם יבקשו לעשות כן.

הן בבית התפוצות והן ב- MyHeritage.com רואים בשיתוף הפעולה צעד חשוב ביותר למען תיעודו ועתידו של העם היהודי. הנחת היסוד, הם אומרים, היא כי לימוד וחקירה של המורשת המשפחתית מהווים חוויה מעשירה ברמת הפרט ופרויקט בעל חשיבות ראשונה במעלה ברמה הלאומית.

רוצה למצוא קרובי משפחה? אופן השימוש במאגר

בין אם אתם גניאולוגים מנוסים, העוסקים שנים בחקר ההסטוריה המשפחתית שלכם, ובין אם מעולם לא נתתם לכך את הדעת, השימוש במאגר של MyHeritage.com יהיה קל ופשוט עבורכם. כל שנדרש הוא להוריד למחשב את התוכנה Family Tree Builder שפותחה במיוחד לשם כך וזמינה ב-34 שפות.

התוכנה, הניתנת להורדה ללא תשלום, מאפשרת ליצור אילן יוחסין באמצעות תמונות ומסמכים ולשתפו עם בני משפחה וחברים. התוכנה מציעה גם טכנולוגיית זיהוי פנים לניתוח תמונות, לצורך זיהוי אנשים המופיעים בתמונות משפחתיות.

איך אוספים את המידע הנדרש לצורך בניית עץ משפחתי? ראשית, רשמו כל מה שידוע לכם על המשפחה ועל קשרי המשפחה. כתבו על עצמכם, הוריכם, סבים וסבתות, אחיות ואחים, בני זוג, ילדות וילדים, נכדות ונכדים. אחר הוסיפו מידע על הדודות והדודים וילדיהם, הגיסות והגיסים וכן הלאה. שוחחו עם קרובים מבוגרים ועם כל מי שיכול לתרום מידע על תולדות המשפחה.

בהמשך חפשו מסמכים בבית - למשל תעודות לידה ופטירה, כתובות ותעודות נישואין, תנ"ך או סידור תפילה משפחתי, תצלומים ישנים, דרכונים, מסמכי הגירה ועלייה, קטעי עיתונים.

לבסוף בקרו בבתי קברות והעתיקו את הכתובות שעל מצבותיהם של קרובי המשפחה. כתובות אלה מכילות לעתים מידע חשוב. אם ברצונכם להרחיב את המחקר עוד יותר, לכו לחפש מידע בארכיונים עירוניים או ארציים, ספריות, ארכיוני קהילות יהודיות וכו'.

אחרי שסיימתם להזין את פרטי אילן היוחסין שלכם במאגר, אולי תרצו ליצור אתר משלכם, שיהווה מקום מפגש וירטואלי לבני משפחתכם מכל העולם. באתר – שיכול להיות פרטי ומאובטח או פתוח לכלל הציבור – יוכלו בני משפחתכם ואתם לשתף בתמונות משפחתיות, לפרסם את אילן היוחסין, לעקוב אחר ההסטוריה המשפחתית, אירועים חשובים, הסטוריה רפואית וכו'. האתר משמש גם ככלי תקשורת – לעדכון בחדשות משפחתיות וארגון אירועים.

בניית האתר המשפחתי אורכת דקות ספורות ואינה דורשת מיומנות טכנית כלשהי. גם במקרה זה, טכנולוגיית זיהוי הפנים של האתר יכולה לסייע באיתור תמונות של בני משפחה באלבומי תמונות של משתמשים אחרים, ולזהות אנשים מסתוריים בתמונות שלכם. ניתן לבצע חיפוש בכל התמונות, ואפילו לערוך חיפוש בהערות שהוסיפו משתמשים אחרים לגביהן. אם בתמונה כתובה הקדשה על צדה השני, ניתן להכניס גם אותה. אם התמונה באיכות גרועה, האתר מספק שירות שחזור תמונות מקצועי כדי לשפרה. פתיחת האתר לכלל הציבור יכולה לשמש כלי משמעותי לצורך איתור קרובים.

מחפשים שורשים!

מעבר לסיפור הקולקטיבי של העם היהודי, אותו מספר בית התפוצות, יכולים כל אחד ואחת למצוא במקום את הסיפור הפרטי שלהם. כי אחרי הכל, ההסטוריה הייחודית של היהודים – על התרבות העשירה והמגוונת, הקשר הייחודי לארץ ישראל, המסורות והמועדים, השפות והאורחות החיים – היא גם ההסטוריה של כל אחד מאיתנו.

לפיכך, בית התפוצות שואף להעניק למבקריו את המפתח להבנת הזהות היהודית: להכיר ולהתגאות במורשת היהודית ובהישגיה ובכך לחזק את תחושת השייכות לעם היהודי ולהעמיק את הקשר בין היהודים בישראל ליהודים ברחבי העולם. החיפוש האישי שיכול כל אחד לעשות באמצעות המאגר האינטרנטי הוא אמצעי אידיאלי להשגת מטרות אלה.

שיתוף הפעולה בין בית התפוצות לאתר MyHeritage.com מאפשר להתחקות אחר השורשים המשפחתיים ולאתר קרובים שאבד עימם הקשר מבלי להזדקק למאגרי שמות רבים ושונים. באתר ניתן לבצע בקלות חיפוש גניאולוגי של בני משפחה ולחשוף אוצרות של ידע רדום באמצעות מאות מסדי נתונים.

האתר מציע גם לוחות מודעות ייעודיים למי שעוסקים בחקירה גניאולוגית ומעוניינים לעזור ולהיעזר בקהילה המשגשגת של חובבי ההסטוריה המשפחתית.  הלוחות מאורגנים לפי נושא, מקום או שם משפחה ויש גם כאלה המיועדים במיוחד לגניאולוגים מתחילים.
 

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
עמותת עמך - למען ניצולי השואה - עמותת עמך שמה לעצמה למטרה לסייע לניצולי שואה וילדיהם להתמודד עם הטראומות שעברו והקשיים שנערמים עליהם לעת זקנה.
עמותות וארגוני סיוע יהודיים - עמותות יהודיות פועלות ברחבי העולם על מנת לקדם מספר רב של מטרות המחזקות את הקהילה היהודית העולמית. הכנסו לקריאה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
1. חיפוש משפחה
שלום שמי שפרה שניצר או ויילר שם נעורי. הנני מחפשת חומר ומידע על אבי ומשפחתו, שמו וילי שטרנברג נולד בהולנד 1912 אני חושבת, שמו של אביו הוא ארנולד ואימו אלזה אך לא בטוחה בכך. הורי התגרשו כאשר הייתי בת 3 ועד גיל 6 הייתי רואה אותו בערך פעם בשבוע. לאחר מכן אינני יודעת מה עלה בגורלו ואימי סירבה לדבר עליו או על משפחתו. אני מחפשת כל קשר משפחתי אך מכיוון שאין לי הרבה מידע עליו ואימי מרים וילד כבר איננה בחיים אין לי מאיפה לקבל מידע. אשמח לקבל כל עזרה ומידע עליו ועל משפחתו. תודה רבה מראש שפרה שניצר
סגור
הוסף תגובה

שפרה שניצר 09/05/2012 21:58
2. חיפוש בני משפחה
שמי סיוונה זהבי בת 31 מדימונה מעונינת למצוא קרובים /רחוקים מהצד של אמא ואבא שלי אבא שלי קוראים לו מיכאל זהבי(שם משפחה מקורי גולדנברג,מיכאי גולדנברג) יליד7/4/1947 בוקרשט רומניה יש לו אח תאום בשם אילן זהבי (נאנו גולדנברג) ילדים של ריקו ורולה גריגוריו(גולדנברג)ילידי רומניה .אני יודעת רק שלסבא של אבא שלי קרו ברננד או ברנרנד גולדנברג. אמא שלי קוראים לה פרדריקה זהבי( שם ילדות דוד או דויד) ילידת 4/8/1943 רומניה. היא בת יחידה לנינה(לא בטוחה) ולשלמה(אולי סלומון)דוד/דויד ילידי רומניה. אני רק יודעת שאבא של אמא שלי מת כשהיא היתה ילדה או נערה והוא קבור בבוקרשט. המייל שלי נכון אך הבעיה שאינני זוכרת את הסיסמא למייל לכן אשמח עם תיצרו קשר 08-6554575 סיוונה
סגור
הוסף תגובה

סיוונה 25/01/2012 21:22
3. אתור בני משפחה מצד אבי ז"ל
הורי עלו לארץ בשנת 1955 ממרוקו והתיישבו בעיר ב"ש. מצד אמי שמרו על קשר פחות או יותר מצד האבא ז"ל לא נשמר כל קשר אבי עלה יחידי לארץ הוא נולד וגדל בעיר רבאט שמו היה עמרם לבית משפחת בן סעדון שם אביו אליעזר שם אמו חנה הוא בן יחיד היו לו 3 אחיות שרק 2 מהן אני יודעת הגדולה אסתר ז"ל נפטרה וקבורה במרוקו. היותר צעירה שמה הוא סימה היא נשאה לאזרח איטלקי או צרפתי והגרה מבקשת לגלות אם יש קצה של חוט לגבי קרובי משפחתו.
סגור
הוסף תגובה

חנה 26/07/2011 21:24
4. חיפוש קרובים
אימי טובה ויזל, ז"ל ,לבית פוגל -אדלר נולדה בצכסלובאקיה בעיירה dobbeve-dombo כל משפחתה ניספתה בשואה. שלוש אחיותיה, לאה היתה נשואה + 9 ילדים, פסיה היתה נשואה + 7 ילדים ופייגה היתה נשואה+ 3 ילדים. כולם נלקחו לאושוויץ בשנת 1944 בחודש סיון בליל חג השבועות. אין לי כל מידע על המשפחה, האם שרד מישהו?מה היו שמם של הבעלים או ילדיהם. שם אביה של אימי -היה יצחק פוגל, ואימה- אטיה אדלר. האם יש מידע כלשהו?אצלכם? על העירה האם אפשר לסע לשם? ולנסות לחפש ברשויות חומר על המשפחה? אבי יהודה ויזל ז"ל , מהעיר chust שבצכסלובאקיה שם אביו שמשון יעקב ויזל ושם אימו רבקה ליבוביץ.היא נספתה בשואה, האב נפטר בגיל 34 ממחלת טיפוס.אחיו יעקב ניספה בשואה. וילדיה של אחותו פנינה דוד. האם תוכלו לעזור לי בחיפוש ? תודה מראש רבקהשובל הבת של טובה ויהודה ויזל
סגור
הוסף תגובה

רבקה שובל 01/08/2010 21:20
5. היכן ממוקמת העיר לאדי?
שלום רב ברצוני לסוע ולבקר במוצאה של משפחתי, אני קרוב של שניאור זלמן מלאדי אני לא יודע היכן לאדי ממוקמת כיום האם מישהו יוכל לסייע בידי? אם לא, אולי להפנותי למקור מידע אחר? אני שואל את כל מי שלדעתי יוכל לתת לי מעט הכוונה רוב תודות אהוד זלצבוך מייל [email protected] נ.ב. שם משפחתו של סבי היה אגרניאנוק והוא גר בלאדי בצעירותו
סגור
הוסף תגובה

אהוד 16/06/2010 00:14
סגור



סגור