לדעת יותר ולהכיר את: רופאים למען זכויות אדם - מידע על העמותה ופעילותה...
רופאים למען זכויות אדם - מידע על העמותה
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

עמותת רופאים למען זכויות אדם

Hebrew
תאריך: 20/02/2013 14:12

שנת 1988 הייתה אחת השנים ה"רועשות" במדינת ישראל. אחרי עשרים שנות כיבוש, יצא העם הפלסטיני לרחובות והחלה האינתיפדה הראשונה.

מאורעות השנה הזאת והשנים שאחריה הביאו להקמתם של ארגוני זכויות אדם רבים שעם ההתעוררות של הרחוב הפלסטיני לזכויותיו הבינו את הצורך בהקמת עמותות וארגונים אשר יעגנו את זכויות אלו.

בינואר של אותה שנה, על רקע התפאורה שהביאה לפרוץ האינתיפדה, החליטה ד"ר רוחמה מרטון להקים את הארגון "רופאים לזכויות אדם" (Physicians for human rights) . מאז הקמתה ועד היום עמותה זו פועלת לקידום זכויותיהם הרפואיות והאנושיות של כל תושבי מדינת ישראל והרשות הפלסטינית, ללא הבדל דת גזע או מין.

העמותה חרתה על דגלה את המאבק בזכות לרפואה ובריאות כחלק מזכויותיו של כל אדם.

תחומי פעילותה של עמותת רופאים לזכויות אדם

עמותת רופאים לזכויות אדם פועלת במגוון רחב של תחומים שמטרתם משותפת – לעורר את המודעות לחובתה של מדינת ישראל לספק שירות בריאות לכל התושבים במדינה.

חשוב לציין שאין היא מבדילה בין היותם ישראלים מחזיקי תעודת זהות כחולה ובין אם הם מהגרי עבודה, פלסטינאים החיים בשטחים הכבושים, חסרי מעמד אזרחי ועוד. פעילי העמותה פועלים להכרה בזכויותיהם של כל בני האדם ללא קשר למעמדם הפוליטי והמדיני.רופאים למען זכויות אדם

בעמותה קיימות מספר מחלקות אשר כל אחת אחראית על תחום אחר. הפעילות המפורסמת ביותר של העמותה היא הפעילות הרפואית אשר כוללת מספר מיזמים של שירות רפואי לכלל האוכלוסיה.

במסגרת מחלקת השטחים הכבושים של העמותה פועלת מרפאה ניידת של רופאים שמגיעה לשטחי הגדה המערבית מאז הקמת הארגון.

המרפאה הניידת מספקת שירות רפואי ומעקב אחר תושבי הרשות הפלסטינאית ובנוסף מקיימת הרצאות, השתלמויות וכנסים שמטרתם לחזק את השירות הבריאותי הקיים ברשות.

במהלך שנת 1998 הוקמה על ידי העמותה מרפאה פתוחה לפליטים, מהגרים וחסרי מעמד אזרחי הפועלת ביפו. המרפאה מקבלת על בסיס יומי מטופלים מכלל אוכלוסיות הפליטים – פליטי דרפור ואריתראה, מהגרי עבודה אשר לא קיבלו אשרת שהיה ועוד.

במסגרת המרפאה מקבלים המטופלים שירות רפואי הכולל בדיקה ראשונית, הפניות לרופאים מומחים ואף טיפול נפשי במקרה הצורך.

פעילות העמותה לא מסתכמת אך ורק במתן עזרה רפואית. לעמותה מחלקות אשר תפקידן להילחם בתופעות של פגיעה בזכויות אדם על ידי פעילות משפטית ועזרה בתביעות ופעילות לוביסטית והסברתית.

תחת מחלקות אלו פועלת העמותה להכרה של תושבי כפרים בדואים בלתי מוכרים, לקידום ושמירה על זכויותיהם של כלואים במדינת ישראל ולסיום הכיבוש הישראלי בשטחי הרשות הפלסטינאית.

מבנה העמותה

בדומה לארגוני זכויות אדם רבים "רופאים לזכויות אדם" בנוייה בעיקר על כוח אדם של מתנדבים. בשנת 2010 למשל התנדבו במרפאה הפתוחה של הארגון בהיקף של 13,577 שעות עבודה.

רופאים, סטודנטים לרפואה, אחים ואחיות וגם אזרחים שאינם מתחום הרפואה מתנדבים. העמותה מקבלת את מימונה מהאיחוד האירופי ומדינות נוספות ומקרנות תמיכה שונות.

במהלך השנים הרחיבה העמותה את המחלקות השונות ומחזיקה מעט עובדים בשכר האחראים על ניהול מחלקות העמותה. העמותה מקיימת ימי עיון והרצאות לגיוס מתנדבים נוספים ולוקחת חלק במאבקים חברתיים במדינת ישראל כמו המאבק להשגת דיור ציבורי.

חדשות ומידע - בריאות ורפואה
יתר לחץ דם
כיצד מתמודדים עם המחלה?
אבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז - מדריך
בישראל פועלים ארגונים ועמותות סיוע לחולי סרטן
שימור דם טבורי בלידה עשוי להציל חיים בעתיד!
דיאטה מסוכנת
על מקרים של פגיעה בגלל דיאטה מסוכנת
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור