לצד עמותות וארגונים שונים המספקים סיוע של פסיכולוג, או פסיכיאטר, פועלת בישראל גם עמותה בתחום זכויות האדם, המהווה כתובת לנפגעי טיפול פסיכיאטרי ומתעדת מידע על אשפוזים בכפיה, תנאים לא ראויים במוסדות פסיכיאטריים, מתן תרופות שלא לצורך ואבחונים שגויים של מחלות
פסיכיאטר - הפרת זכויות אדם על ידי פסיכיאטרים
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

נפגעת מטיפול של פסיכיאטר? דע זכויותיך

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

עמותת מגן לזכויות אנוש

לצד עמותות וארגונים שונים המספקים סיוע של פסיכולוג, או פסיכיאטר, פועלת בישראל גם עמותה בתחום זכויות האדם, המהווה כתובת לנפגעי טיפול פסיכיאטרי ומתעדת מידע על אשפוזים בכפיה, תנאים לא ראויים במוסדות פסיכיאטריים, מתן תרופות שלא לצורך ואבחונים שגויים של מחלות נפש.

עמותת מגן לזכויות אנוש, מאמינה כי טיפול של פסיכיאטר הוא פרקטיקה מזיקה והשפעותיה על החברה הרסניות. מטרתה היא לחשוף את נזקי הפסיכיאטריה, לעורר מודעות ולקדם חקיקה המגנה על זכויות אדם מפני עוולות בתחום זה.

מדוע מתנגדת העמותה לטיפול על ידי פסיכיאטר?

בשלהי שנות ה – 40 שהה רון האברד במוסדות רפואיים שונים, בהם טופל כפצוע מלחמה. עוד אז, הבחין האברד כי טיפולים פסיכיאטריים, ניתוחי מוח וטיפולים בהלם חשמלי ניתנים לחולים ללא הרדמה וכאמצעי לריסון וענישה של חולים חסרי אונים. בהמשך חשף כי באותם מוסדות רפואיים נעשה שימוש בתרופות פסיכיאטריות מזיקות ביותר, שיעילותן לא הוכחה מעולם ואותו טיפול לכאורה, לא היה אלא ניסויים בבני אדם חסרי יכולת להתנגד.

האברד היה בין ראשוני המתנגדים לטיפול הפסיכיאטרי ובהמשך, אחרי שייסד את ארגון הסנטולוגייה, הוקמה גם עמותת מגן לזכויות אנוש שמטרתה להיות כתובת לנפגעים מטיפול של פסיכיאטר. בעשור האחרון הביאה העמותה להעמדה לדין של מאות פסיכולוגים ופסיכיאטרים, בגין עוולות אזרחיות שונות ועבירות פליליות.

האם העמותה מציעה יעוץ משפטי?

עמותת מגן לזכויות אנוש אינה עוסקת במתן יעוץ משפטי, אם כי פועלת בשיתוף פעולה עם עורכי דין רבים, במטרה לקדם חקיקה המגנה על זכויות אדם.

בתחום החקיקה, הצליחו חברי העמותה לקדם שני חוקים חשובים – הראשון הוא איסור על קיום יחסי מין במסגרת יחסי מטפל ומטופל. לפי חוק זה, פסיכולוג, פסיכיאטר, או עובד סוציאלי המקיים יחסים בעלי אופי מיני עם מי שמטופל על ידו – יועמד לדין ויהיה צפוי לעונש מאסר עד 4 שנים.

החוק השני מחייב מינוי של סנגור ציבורי לכל אדם שמאושפז בכפייה. מדובר בחוק חשוב ביותר שמטרתו להבטיח שמירה על זכויות של המאושפזים. כך לדוגמא, במקרים בהם האשפוז אינו מוצדק, או אינו בתנאים נאותים.

מה רע בתרופות פסיכיאטריות?

העמותה מתנגדת לטיפולים על ידי פסיכיאטר, בין השאר, משום שהפרקטיקה הזו נשענת ברובה על מתן טיפול תרופתי עם תופעות לוואי חמורות – כמו תשישות, פגיעה בדחף המיני, התמכרות, התנהגויות אלימות ולעיתים אפילו מוות כתוצאה מהתאבדות.

במידת הצורך ניתן לקבל חוות דעת מקצועית ומוסמכת על ידי: פסיכיאטר

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
עמותת עמך - למען ניצולי השואה - עמותת עמך שמה לעצמה למטרה לסייע לניצולי שואה וילדיהם להתמודד עם הטראומות שעברו והקשיים שנערמים עליהם לעת זקנה.
עמותת סהר - סיוע והקשבה ברשת - עמותת סה"ר מפעילה פרוייקט ייחודי של תמיכה נפשית באמצעות צ'אטים ופורומים באינטרנט. קראו עוד על מיזם יפה וחשוב זה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור